Musik Sven Rydell  

“Ön vi gjorde”: läpp-synkronisera opera och högt dra sjunga en ode till mödrar

Opera Philadelphia har givetvis tillbringat det senaste året som inte kan leda till levande verk i teatrar. Som svar började de skapa originalverk skrivna för kameran, som delas och ses online som en del av en pågående ansträngning för att få ett bredare utbud av röster i reperto.

“Vårt fokus gjorde inte ett pandemiskt bandhjälpmedel. Vi behövde göra det här konstnärliga uttrycket som bodde i sig själv digitalt, säger David Devan, företagets generaldirektör. “Av den anledningen ser vi inte det. Vi ser att det förstärker våra i verkliga livsföreställningar.” Opera Philadelphia har använt sin nya digitala kanal för att försöka utöka Canon of Contemporary Opera, med arbete från svarta kompositörer som Tyshawn Sorey och Courtney Bryan, och Latina Compositers som Angélica Negrón, som komponerade företagets nyaste från projektet, ön vi Gjord, som debuterar idag.

Leave A Comment