Musik Sven Rydell  

James Levine, tidigare Met Opera Music Director, är död vid ålder 77

James Levine, den oerhört fullbordade ledaren som hade makt och inflytande i den klassiska världen, och vars singulära tjänstgöring på storstadsoperan slutade i en flurry av anklagelser om sexuella övergrepp, dog den 9 mars i Palm Springs, Calif. Hans läkare på 17 år , Dr. Len Horovitz, bekräftade sin död till NPR och sa att Levine dog av naturliga orsaker. Han var 77 år gammal.

Över fyra och ett halvt årtionden, Levine formade ljudet och rykte av New Yorks Storied Metropolitan Opera, den största utövande konstorganisationen i landet, genom hans genomförande, coaching av sångare och körare och finjustera gropmusikerna i en av världens Stora orkestrar. Levine ledde mer än 2 500 föreställningar på Operahuset, som började 1971, när han gjorde sin debut fram till sin slutliga prestation den 2 december 2017.

James Levine anklagade för sexuell missförhållanden av 5 fler män
Musiknyheter
James Levine anklagade för sexuell missförhållanden av 5 fler män
Met Opera, James Levine Undvik offentlig tvist i #metoo anklagelser, lösa rättegången
Musiknyheter
Met Opera, James Levine Undvik offentlig tvist i #metoo anklagelser, lösa rättegången

Leave A Comment