Musik Sven Rydell  

Escapism, inte fly, vid en Grammy natt definierad av undantag

“Du förtjänar detta.” Ta bort från sammanhanget, du kan ringa de här orden en annons för allt 2021 Grammy Awards fick rätt: Knockout-föreställningar, flytta hyllningar till de förlorade och lidande, en energisk presentation som crisscrossed genre, kön, ras och språk, alla snabbt levererade till tittare som hade tillbringat ett helår i bitter isolering. Vi förtjänade en bra show, och vi fick en. Men det skulle inte vara grammys utan en dos av grym traditionalism och några kända misstag.

När hon pratade dessa ord från scenen i slutet av kvällen, försökte Billie Eilish att ta hänsyn till en av dessa misstag. Årets rekord som hon just hade fått för “allt jag ville ha” – en midtempo-kontemplation av berömmelse, bruten och avskuren av hennes varumärke hemsökta fälla – tillhörde någon annan, sa hon. Liksom Adele obehagligt demontering av sin gyllene grammofon som hon heated obehagligt beröm på Beyoncé år 2017, ägde Eilish det mesta av ett flusterat accepterande tal till den svarta kvinnan bakom “Savage (Remix),” som hade vunnit i en genre-kategori men smal missade nattens topp ära. “Jag skulle skriva ett tal om hur du förtjänar det här, men då var jag,” det är inget sätt de ska välja mig. Du förtjänar detta. Du hade ett år som jag tycker är otrevligt. Du är en drottning . Jag vill gråta och tänka på hur mycket jag älskar dig. … verkligen, det här går till henne. Kan vi bara jubla för Megan Thee Hingst, snälla? “

Leave A Comment